Felfoghatatlan tragédia történt pénteken Nyársapátnál. Egy mikrobusz hajtott a buszmegállóban várakozók közé. Egy anya és 9 éves kisfia a helyszínen életét veszítette, többen megsérültek. Megszólalt az édesapa, Lunka Máriusz, akinek felesége és nagyobbik fia hunyt el a szörnyű balesetben. 

Péntek reggel munkába készülödött Lunka Máriusz, amikor szomszédja rohant felé a szörnyű hírrel: halálos baleset történt a buszmegállóban. Máriusz rohant a helyszínre, ahol sokkot kapott a látványtól. Földön fekvő feleségét és nagyobbik fiát hiába szólongatta, ők a helyszínen azonnal életüket veszítették.

„Akkor hallottam meg a kisebb fiamat, Botondot, ahogy szólongat: Apuka, apukám, segíts! Ezen a héten kezdte az első osztályt" – nyilatkozta sírva a Borsnak az édesapa. 

A kisfiú,Botond bal lába súlyosan roncsolódott. Rajta kívül egy 16 éves kamasz és egy 8 éves kislány sérült meg, őket helikopter vitte kórházba. Úgy tudni, a 40 éves sofőr is súlyos csigolyasérüléseket szenvedett.

Máriusz rögtön felismerte a gázolót, aki munkaadója, István volt.

„Rögtön megismertem, és kiabáltam, hogy megölted a feleségem és a gyerekeim" – mesélte a sokkos állapotban lévő Máriusz.