Újabb információra derült fény a hőlégballon-balesetről: ezért gyulladt ki

halál baleset tűz gyulladás hőlégballon Vál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptemberben történt Vál közelében a hőlégballon-baleset, amely során egy ember életét vesztette. Most újabb részletek derültek ki a tragédia körülményeiről.

Ajándékba kapta születésnapjára a hőlégballonozást Hajnalka, aki életét vesztette a Vál közelében történt tragédiában. Leszállás közben gyulladt ki a hőlégballon, a pilótáját már hazaengedték a kórházból, a másik két utas azonban még ellátásra szorul.

Közben folyik a nyomozás, hogy kiderüljön, mi vezetett a tragédiához. A pilótát és az utasokat már kihallgatták a szakértők, és azokkal is beszélnek, akik szemtanúi voltak a tragédiának. Így például annak a ballonnak az utasaival és vezetőjével is, ami végig kötelékben repült a kigyulladt hőlégballonnal.

Ez vezethetett a tragédiához - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Komoly csorba esett a magyar hőlégballonozás hírnevén, s a hozzánk eljutott hírek szerint egyre biztosabb, hogy nem műszaki hiba történt, hanem emberi mulasztás vezetett a tragédiához. Ezt a balesetet meg lehetett volna előzni, erre utalnak a szemtanúk hozzánk is eljutott nyilatkozatai" - mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő hőlégballonos szakember.

Az illető állítása szerint a repülés végig rendben zajlott, a leszállásnál történt a hiba: túl keményen ért földet a ballon kosara, visszapattant a talajról, az abban lévő gázpalack, valamint annak vezetéke pedig megsérült. Ekkor kezdett ömleni a gáz a kosárból felfelé, majd belobbant az égőfejtől.

"Ha ez odafent történik, senkinek nincs menekvés" - mondta a férfi, aki szerint egy megfelelően előkészített ballonnál ez a szivárgás nem következhetett volna be egy ütődéstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.