Bezárt egy budapesti reggelizőt a Nébih, durva, amit ott találtak – Videó

bezárás vendéglátóipar Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat tapasztalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy fővárosi reggeliző és hamburgerező esetében.

A hűtőkapacitás nem volt meg a szabályos tárolás betartásához, a félkész alapanyagokat így a polcokon, padokon, hűtés nélkül tárolták. A hűtök sem voltak tiszták, és eljegesedtek. Koszos pultot, olajfoltokat, ételmaradékokat találtak a konyhában - írta a Nébih honlapján.

A szendvicseket, péksüteményeket nem óvták a cseppfertőzéstől, rovaroktól, ráadásul közvetlenül mellette tárolták a csomagolóanyagot, rovarirtós dobozt, üdítőitalokat, szórólapokat.
A vendéglátóipari egységben nem volt a zöldségek tisztításra alkalmas hely és vízvételi lehetőség, így a jégsalátát és a kevert salátát mosás nélkül szolgálták fel.

A számos szabálytalanság miatt a Nébih azonnal hatállyal bezárta a helyet, a bírság megállapítása folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.