Ezért fontos beadatni az influenza elleni védőoltást a járvány idején

immunrendszer védőoltás védekezés koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány időszaka alatt még fontosabb, hogy megvédjük a szervezetünket és az immunrendszerünket a különféle betegségektől, különösen az influenzától, ami ellen a leghatékonyabban védőoltással tudunk fellépni. 

A koronavírus ellen még nem létezik védőoltás, így ellene különféle óvintézkedések betartásával tudunk védekezni. Azonban arra is ügyelnünk kell, hogy ebben az időszakban még inkább óvjuk a szervezetünket más betegségektől, főleg a hideg időszak beköszöntével gyakran előforduló influenzától.

A hideg időszak beköszöntével nagyon sok embert ledönt a lábáról az influenza (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket, nem adatjuk be magunknak a védőoltást, előfordulhat, hogy egyszerre támadja meg a szervezetünket az influenza és a koronavírus, ami hosszú időre legyengíti majd az immunrendszerünket és a gyógyulási folyamat is kitolódik majd.

"Ha nem adatja be az oltást, és megfertőződik influenza-vírussal, a betegség két hétig is eltarthat. Ez alatt minden esélye megvan rá, hogy az új típusú koronavírussal is megfertőződjön, hiszen mivel a szervezet éppen egy másik vírussal küzd, jóval gyengébb. Nem célszerű egy vírusfertőzésnél még tovább terhelni a szervezetet, hiszen két vírussal szemben biztosan nem fog tudni védekezni"

- mesélte a Borsnak Rusvai Miklós virológus.

Abban az esetben, ha valaki elkapta a koronavírust, de be szeretné adatni magának az influenza elleni védőoltást, meg kell várnia, hogy szervezete megküzdjön az egyik vírussal.

"Fontos, hogy egyszerre csak egy vírus legyen jelen a szervezetben, hiszen a vírusok sokszor felerősítik egymás kórokozó hatását"

- mondta a virológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.