Koronavírus: Életbe léptek az új, szigorúbb szabályok

Forrás: Shutterstock -
maszkviselés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új szabály lépett érvénybe a koronavírus-járvány miatt, szigorítottak a maszkviselési előírásokon. 

Hétfőtől már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni. Például a vendégeknek egy étteremben minden esetben maszkot kell hordaniuk, ha felállnak az asztaluktól.

"Olyan vendéglátóhelyeken, büfékben, szórakozóhelyeken, ahol állva, illetve bárpultnál fogyaszt valaki ételt vagy italt, kizárólag a fogyasztás időtartamára leveheti a maszkot, de ha csak beszélget éppen, akkor viselnie kell" - emelték ki.

Forrás: Shutterstock

Mint kiderült, nem csak azokat büntethetik meg, akik nem tartják be a szabályokat, hanem azokat is, akik nem tartatják be őket - vagyis a szabályok betartatásáért a vendéglátóhely, az üzlet üzemeltetője is felelős. Attól a vendégtől, aki felszólítás ellenére sem veszi fel a maszkot, a kiszolgálást meg kell tagadni, és fel kell szólítani a helyiség elhagyására.

Természetesen minden eddigi maszkviseléssel kapcsolatos szabály is él, vagyis a boltok, tömegközlekedési eszközök, egészségügyi intézmények, mozik, színházak stb. területén is kötelező maszkot hordani.

A maszkviselésre vonatkozó szabályok betartatását a rendőrség is ellenőrizheti, és az üzletet, vendéglátóhelyet, ahol nem tartják be, bezárattathatja - áll a KTK közleményében.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.