Egy hét alatt a második fiatal elefánt pusztult el vírusfertőzésben

Fotó / Kabomani-Tapir / Pixabay -
New York elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Ez a legrosszabb, ami történhetett. Több mint egy hétig ápoltuk intenzíven. A csapat reménykedett, hogy minden egyes nap, melyet Batu túlél, növeli az esélyeit, hogy legyőzze a betegséget" - mondta Ted Fox, a Rosamond Gifford Állatkert igazgatója.

Az ötéves hím péntek reggel múlt ki, néhány nappal öccse, Ajay után. Ajay kedden, második születésnapja előtt pusztult el. Mindkét állattal az EEHV (elefánt endotheliotropic herpeszvírus) végzett, mely ázsiai elefántoknál jelenik meg.

Fotó / Kabomani-Tapir / Pixabay


Batu egy hete állt kezelés alatt, miután a tesztje pozitív lett. Gyógyszereket és vérplazmát kapott, a vírust azonban nem tudta legyőzni.
Az EEHV a fiatal ázsiai elefántok egyik legveszélyesebb betegsége, a 8 év alatti egyedeknél akár 24 óra alatt halált okozhat. Úgy vélik, természetes körülmények között lappangva fordulhat elő az elefántok között és előjel nélkül aktivizálódhat - közölte az állatkert.
A syracuse-i állatkertben összesen hat felnőtt elefánt él. Batu a nőstény Mali és a Doc nevű bika első borja volt, 2015 májusában született. Ajay 2019. januárjában jött világra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.