Ennyit költöttünk 2020 karácsonyán ajándékokra

Forrás: Shutterstock -
karácsony statisztika költés ajándék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A megkérdezettek 40 százaléka a járványhelyzet miatt kevesebbet költött karácsonyra 2020-ban, mint egy évvel korábban – derül ki abból az online kérdőíves kutatásból, amelyet a magyarok karácsonyi szokásairól készített a Sansin, több mint 1300 fő megkérdezésével. A 2019-ben is elvégzett kutatás eredményeit összehasonlítva látható, hogy a legtöbben 10 ezer és 50 ezer forint között költenek ajándékokra. A karácsonyi pazarlás még mindig súlyos probléma: minden 5. megkérdezett dobott ki ételt az ünnepek alatt.

A legtöbb magyar 10 ezer és 25 ezer forint között vásárolt ajándékot 2020 karácsonyára. 10 ezer forint alatt csupán a válaszadók 17 százaléka úszta meg az ajándékvásárlást, 5 százalék viszont 100 ezernél is többet szánt a meglepetésekre.

A 2020 utolsó napjaiban készített felmérés szerint a megkérdezettek 40 százaléka a járványhelyzet miatt kevesebbet költött a 2020-as karácsonyra, mint az előzőre. További változás, hogy elővigyázatosságból sokaknál maradt el a nagyobb családi összejövetel.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.