Csillagjegyed elárulja, hogyan főzöl és eszel - 1. rész

Forrás: Shutterstock -
csillagjegy főzés horoszkóp magazin étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az asztrológia az élet minden területén hasznos tanácsokkal szolgálhat, például abban is segíthet, hogy mit és hogyan főzzünk, ha egy Ikrek vagy egy Vízöntő a vendégünk, de azt is elárulja, hogy az egyes csillagjegyek milyen ételeket készítenek tökéletesen.

Vízöntő - Él-hal a különleges ételekért

A Vízöntő mindig valami különlegesre vágyik, és ez nem csak az ételekre igaz. Gyakran a hal az első, amire egy étlapon rábök. Legyen az tintahal vagy kagyló, a tenger gyümölcseit is bármikor örömmel fogyasztja. A Vízöntő nők különösen szeretik a rizst, így érdemes kitanulniuk az otthoni sushi-készítés művészetét. A Vízöntők nagyra értékelik a kicsi, de ínyenc adagokat, vendégeiket egzotikus ételekkel várják, mert ők is különlegességekért vannak oda.

A Vízöntő mindig valami különlegesre vágyik, előszeretettel fogyasztanak tengeri herkentyűket Forrás: Shutterstock

Halak - Imádják az édeset

A Halak gyakran reagálnak érzékenyen bizonyos élelmiszerekre, például a fokhagymára, a citrusfélékre vagy a tejtermékekre. Van azonban egy különleges képességük: jól ismerik a testüket, és érzik, hogy mi az, ami jót tesz nekik, és mi az, ami nem. Gyakran készítenek könnyű leveseket, vagy zöldséges ételeket, különösen szeretik a spenótot, a sárgarépát és az édesköményt, minden formában. Húst ritkábban fogyasztanak, a halakért és tengeri herkentyűkért viszont lelkesednek. A fűszereket óvatosan használják, az ételeket az igazi ízükért fogyasztják. Ha a Halak főz, biztos, hogy lesz desszert is, imádják az édességeket, szívesen sütnek.

Kos - A csípős és kiadós ételek szerelmese

A Kos legszívesebben húst hússal enne - sülve, párolva, grillezve,mindegy, hogyan kerül a tányérjára. Legjobban a fűszeres, csípős ragus ételeket szereti készíteni. Imádja a forró, fűszeres mártásokat. Ha tehetné, minden nap tükörtojást reggelizne szalonnával és kolbásszal, és ha ideje van, nem is rest elkészíteni. A Kos a zöldségekkel is jó kapcsolatban van, ám ha ő készíti el őket, ügyel arra, hogy ropogósak maradjanak.

Bika - Az igazi ínyenc

A Bika nagyon tudja élvezni az életet, és ez az evésre és a főzésre is igaz. Az sem számít, ha nincs társasága, saját magát is képes meglepni egy ínyenc vacsorával. Az egyszerű, kalasszikus ételeket szereti a legjobban enni és elkészíteni is, az új ízekkel általában bizalmatlan. Az összetevők terén nem ismer kegyelmet: mindenből a legjobb minőségűt vásárolja meg, az ételre sosem sajnálja a pénzt. Imádja, ha a saját kertjéből szüretelt zöldségekből készíthet valami finomat, és ahhoz jó minőségű bort is fogyaszthat. A főzés nem teher számára, szívesen vállalja a házigazda szerepét.

A Bika imádja, ha a saját kertjéből szüretelt zöldségekből készíthet valami finomat, és ahhoz jó minőségű bort is fogyaszthat Forrás: Shutterstock

Ikrek - A könnyű ételek szerelmese

A folyton zsinnyegő, társasági Ikrek nagyon szeretnek a barátaikkal enni, őket megvendégelni. Ha az Ikrek főz, ne számítsunk nehéz ételekre, a sovány húsokat részesíti előnyben, amihez általában valami különleges salátát kínál. Fontos számára is az alapanyagok minősége, csak tökéletes zöldségek kerülhetnek a tányérjára. Ha édességről van szó, akkor is inkább egy könnyű alma-sorbet-et választ, mint egy krémes Rigó Jancsit. Az Ikrek többször eszik keveset egy nap, emiatt nincs sok esély arra, hogy megfőz, vagy végigeszik egy ötfogásos menüt.

Rák - Tudatosan élvezi az ízeket

A Rákok érzékeny lények, és ez az étkezésükre is igaz. Szeretnek enni és másokat vendégül látni, de nagyon ügyelnek arra, hogy mindenből mértéket tartsanak. Az ételeket nyersen nem szívesen fogyasztják, a zöldségeket is szinte mindig megpárolják. A húsról könnyen lemondanak, sem elkészíteni sem fogyasztani nem szeretik, viszont egy tejszínes rizottóval bármikor lekenyerezhetők. A Rákok is szívesen zárják az étkezést desszerttel: a gofri, a panna cotta és a tiramisu teszi őket igazán boldoggá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.