Bejutottak a WHO kutatói az eddig szigorúan örzött vuhani laboratóriumba

Forrás: Shutterstock -
kutatócsoport WHO Vuhan laboratórium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre elérkezett a pillanatot, amikor az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO kutatói végre bejutottak abba a vuhani laboratóriumba, ahonnan indult a vírusfertőzés az összeesküvések szerint.

Nyilván, az összeesküvéseket gyártók szempontjából csak olaj volt a tűzre, hogy egészen mostanáig senkit nem engedtek be a vuhani laborba.

"Nagyon várjuk, hogy végre találkozhassunk az összes kulcsfontosságú emberrel, hogy feltehessük az összes fontos kérdést" - mondta Peter Daszak, a WHO kutató csapatának egyik tagja.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Dr. Shi Zhenglivel, a Vuhani Virológiai Intézet egyik vezető kutatója azonban most fogadta a WHO szakembereit, és válaszolt a kérdéseikre. Szerinte a vírus nem innen indult, sokkal inkább arról van szó, hogy a denevérek természetes gazdatestei a koronavírusnak, és a kérdés inkább az, hogy tőlük hogyan kerülhetett át a fertőzés az emberekre - írja az AP News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.