Sokan szenvednek már hónapok óta az edzőtermek bezárása miatt, de most úgy tűnik, megtalálták a megoldást, hogy újra kondizhassanak.

A koronavírus-járvány miatt november közepe óta zárva vannak az edzőtermek, ám egy jogi kiskapu segítségével most tömeges nyitásra lehet számítani - eddig is több tucat terem nyitott ki a legnagyobb csendben.

A kormányrendelet úgy szól, hogy a sportolók a járvány miatti intézkedések ellenére is látogathatják a sportközpontokat, mivel nem kell megszakítaniuk a versenyekre való felkészülésüket.

Megtalálták a kiskaput: így lehet lejárni a konditerembe edzeniForrás: Shutterstock

Mivel bárki beléphet egy sportegyesületbe, csupán ennyi kell ahhoz, hogy valaki edzőteremben sportolhasson újra. Elég tehát egy sportegyesületi tagság, nem kell ténylegesen versenyeken indulni.

 

Egy budapesti terem munkatársa telefonon mondta el a Blikk munkatársának, mit kell tennie ahhoz, ha újra el akar menni a terembe edzeni:

Elmész a testépítő-szövetséghez, belépsz, befizeted a 12 ezres éves tagdíjat, megcsináltatod az orvosi vizsgálatot, egy vérnyomásmérés az egész, kapsz egy igazolást és jöhetsz – modnta a recepciós hölgy.

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének elnökét is megkérdezte erről a lap. Dechert Áron megérti a kétségbeesett üzemeltetőket, és próbál segíteni nekik, de nem tartja jó ötletnek ennek a kiskapunak a kihasználását.

Kísérleti nyitásról szóló javaslattal kerestük meg Kásler Miklós minisztert és az operatív törzset. Február 15-től március 14-ig tesztjelleggel megnyithatnának azok a termek, amelyek vállalják a szigorú feltételek teljesítését. Például a futópadokat és más kardiógépeket egymástól 3 méterre kellene elhelyezni és plexifallal elválasztani. A termekben csak előre foglalt időpontban lehetne edzeni, tilos lenne a zuhanyozás, maszkot pedig viselni kellene.