Hatalmas fordulat várható a jövő hét végétől hazánkban

Forrás: Shutterstock -
hideg időjárás február tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Plusz 15 fokos nappalok után ismét kemény mínuszok jönnek. 

Vasárnap


Erősen felhős, vagy borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Inkább csak délen szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében keleten, északkeleten ónos eső teheti csúszóssá az utakat, majd estétől egyre többfelé ered el az eső. 5 és 15 fok között alakul a hőmérséklet - ÉK-en lesz a hidegebb.

Hétfő


Délelőtt még többfelé, délután inkább a déli tájakon alakul ki csapadék: a kezdeti esőt nyugaton, északnyugaton havas eső, hózápor váltja fel. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. ÉNy-on 3, K-en még 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedd


Délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, mely hazánk északi felén havas esőt, havazást, déli tájain esőt okoz. 0-7 fok várható. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz élénk.

Szerda


Folytatódik a borongós idő: újabb esőkre, északon havas esőkre van kilátás. +5 fok körül alakul a csúcsérték. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül.

Csütörtök


Eleinte többfelé várható havas eső, amit hózáporok váltanak fel. Az ÉNy-i légmozgás viharossá fokozódik, erőteljes lehűlés veszi kezdetét. 0, +5 fok valószínű délután.

Péntektől


Erős hidegbetörés várható, melynek hatására országos, egész napos fagy lehet, és visszatérhetnek a hajnali -10 fok körüli, zord hőmérsékletek

- írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.