A fél országra figyelmeztetéseket adott ki az OMSZ: ez az oka

OMSZ hideg idő fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az extrém hideg miatt a fél országra figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére - ahol mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet - másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Budapesten, Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, azaz ott mínusz 15 fok alatti értékekre is készülni kell.
Azt írták: késő estétől ismét gyorsan fog hűlni a levegő. Szombat hajnalra keleten a szélcsendes, hóval fedett, derült tájakon nagy területen alakulhat ki mínusz 15 fok alatti hőmérséklet. Az Északi-középhegység területén és a Jászságban pedig akár mínusz 20 fok alatti hőmérséklet is lehet.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén szombat hajnalban mínusz 16 és mínusz 10 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti értékek várhatók.
A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében megjegyezte azt is, hogy szombat délután az északkeleti határvidék közelében néhol gyenge hózápor alakulhat ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.