Bódi Guszti figyelmeztetett: vége a lopkodásnak

YouTube Bódi Guszti lopás jogdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lecsapott a Youtube: rengeteg zenész használja fel Bódi Guszti és a Fekete Szemek zenekar slágereinek átiratait, jogtalanul.

Nagy divat, hogy családok vagy baráti társaságok néve szóló üdvözlő dalokat írnak szeretteiknek, új szöveggel átiratot készítenek. A zenei alapok jó része nem újonnan írt sláger, hanem egy már meglévő dal feldolgozása, Bódi Gusztiék slágereit is többen használták fel így. A dalokat aztán feltölötték saját Youtube csatornáikra. A videómegosztó azonban lopásként étékelte ezt, és sorra tiltja le ezeket a videókat.

Bódi Guszti a közösségi oldalán figyelmeztette az érintetteket:
"Kedves zenészek! Ma a dalaink jogkezelőjétől sok linket kaptunk, amit 24 óra múlva töröltetni fognak a YouTube-bal. Azoknak üzenem, akik NÉVRE SZÓLÓ dalokat készítettek, másoknak, a mi, vagy a Fekete-szemek zeneműkiadó dalaiból, és azt a saját csatornájukra felrakták, kérlek szedjétek le! Csak azért írom ki, nehogy a YouTube törölje a csatornátokat! Sok link van az "Anya higgy nekem" című dalról (engedély nélkül). Ez nem rosszindulat, nem mi töröltetjük, a jogokat egy cég kezeli! Kérlek vegyétek komolyan! Tehetségesek vagytok, ha kérnek tőletek névre szóló dalt, és fizetnek nektek érte, akkor írjátok meg becsülettel, ne a mi dalainkat használjátok! Sok évi munka sok-sok stúdióköltség... videofelvételek, a zenészeknek a fizetése, és még sorolhatnám mi minden van ezekben a dalokban.(...) Tartsátok tiszteletben! Kérlek NE töltsétek fel a dalainkat a saját csatornátokra!"



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.