Harry herceg Oprah Winfrey-nek: "Nem támadtam hátba a királynőt!"

Forrás: AFP/Ian McIlgorm -
Erzsébet királynő királyi család Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap este végre adásba került a várva várt Oprah interjú, melyben Harry és Meghan őszintén mesélnek az elmúlt időszakról, például arról is, hogy Harry a királynő háta mögött intézte-e a királyi családból való kilépésüket.

Harry herceg cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint nagymamáját, Erzsébet királynőt és apját, Károly herceget meglepte volna az ő és Meghan Markle döntése, miszerint kilépnek a királyi család kötelékeiből.

A pár Oprah Winfrey-vel folytatott vasárnapi interjúja során a tévés műsorvezető azt kérdezte, hogy Harry hátba támadta-e az uralkodót azzal, hogy 2020 januárjában nyilatkozatot tettek közzé a nyilvánosság előtt a visszalépésükkel kapcsolatban - adta hírül a People magazin.

Harry herceg fiatal korában és II. Erzsébet angol királynő Forrás: AFP/Ian McIlgorm

A herceg elmesélte az interjúban, hogy három beszélgetést folytatott a témáról a királynővel és két beszélgetést Károly herceggel, mielőtt apja már fel sem vette neki a telefont. Károly herceg ezután megkérte Harry herceget, hogy adja írásba tervüket. Harry megtette, beleértve azt is, hogy elmondta a családjának azt az időpontot, amikor a hír bejelentését tervezik.

Meghan és Harry herceg 2020 januárjában jelentették be, hogy visszalépnek a királyi család idősebb tagjaiként és megosztják idejüket az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.