Hoppá! Ezek az első marsi város látványtervei - Videó

Forrás: Shutterstock -
projekt Mars város látványterv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban az emberek csak álmodoztak róla, hogy egyszer elutazhatnak a Marsra, sokak szerint azonban ez sokkal előbb lehetséges lehet, mint valójában gondolnánk. Vannak olyan hihetetlen tervek is, amelyek egy űrbéli város megépítését célozták meg a vörös bolygón. Az Abiboo nevet viselő építészstúdió közzé is tett néhány látványtervet a Nüwa nevet viselő tervezet marsi fővárosról.

Néhányan úgy vélik, hogy 2030 körül már biztosan utazhatnak emberek a Marsra. Továbbá azt is lehetségesnek tartják, hogy egy űrbéli város épüljön fel a vörös bolygón. Az Abiboonéven futó építészstúdió nyilvánosságra hozott néhány látványtervet a Nüwa nevet viselő tervezet marsi fővárosról.

A városban akár 250 ezer ember is élhet majd olyan otthonokban, amelyeket kizárólag a Marson bányászható anyagokból készítenek majd.

Forrás: AFP/Handout

A várost függőlegesen tervezték, tehát egy sziklába épülne, ami megszüntetné a nyomás és a sugárzás káros hatásait, amelyek pillanatok alatt halálosak lehetnek megfelelő menedék nélkül

- írja a nap, mint map.

Az Abiboo reményei szerint a Marson elérhető víz és szén-dioxid felhasználható lenne majd az építés során. Azt hozzátették, hogy reálisan nézve, 2054 előtt nem kezdenék el az építkezést és valószínű, hogy 2100 előtt egyetlen ember sem fog beköltözni új, marsi otthonába. Egyelőre ez még csak egy álom.

A látványtervek megtekintéséhez kattints IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.