3 milliót csaltak ki egy idős embertől az unokázós csalók

Forrás: Shutterstock -
unokázós csalók nagyszülő rendőrség lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb elképesztő eset részletei kerültek napvilágra: így próbáltak csőbe húzni egy idős embert az unokázós csalók. 

Február 10-én érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, mely szerint egy salgótarjáni idős férfitól ismeretlen elkövetők 3 millió forint készpénzt csaltak ki. Mint kiderült, a bűnözők külföldi telefonszámról tárcsázták a sértettet, és azt állították, hogy egy közeli hozzátartozója balesetet szenvedett, ezért sürgősen készpénzre van szüksége. Ezt követően az idős ember lakcímére egyenruhásnak öltözött bűnözők érkeztek, akik rendőrnek adták ki magukat, és kérték a sértettől a 3 millió forintot.

"Az ismeretlen személyek hasonló módszerrel próbáltak kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében, elsősorban Salgótarjánban és Gyöngyösön élő időskorú személyektől is.

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai - a széleskörű adatgyűjtés, felderítő tevékenység eredményeként - beazonosították és országos koordináció keretében a 2021. március 26-án végrehajtott akció során, Pásztó belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 67 éves és 52 éves szlovák állampolgárokat. A pénz átadása a sértettek helyzetfelismerésének és a rendőri akciónak köszönhetően is meghiúsult. A gyanúsítottak a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni.

A rendőr-főkapitányság épületébe előállított szlovák állampolgárokat a nyomozók többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet 2021. március 29-én a bíróság elrendelt" - írja a police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.