Három hét házasság után egy baltával végzett feleségével a férj

gyilkosság házasság feleség balta férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három kiskorú gyermeket hagyott magára az az édesanya, akit a férje három hét házasság után kegyetlenül meggyilkolt. 

A nem jogerős ítélet szerint a férfi feleségül vette a három kiskorú gyermekét nevelő nőt, akikkel az édesanyjával közösen lakott ingatlanában kialakítandó önálló lakrészben kívánt együtt élni, amelyhez az ún. babaváró hitelt is megigényelték. A férfi édesanyja azonban ellenezte a házasságkötést, és azt is, hogy a menye odaköltözzön. A férfi igyekezett megfelelni mind az édesanyja, mind pedig a felesége elvárásainak, ami pszichésen zavart állapotot eredményezett nála, és a feszült idegállapota miatt szorongásoldó hatású gyógyszert szedett.

A friss házasok a ház sufnijában az éjszakát együtt töltötték, majd a feleség másnap is ott maradt. A férj egyszer csak átment a ház első felébe, ebédelni az édesanyjához, ahová a feleség nem kísérte el.

A férfi a visszaérkezése után kb. másfél órával felkapott egy baltát és a feleségét minden különösebb előzmény nélkül, fel nem deríthető motívumtól vezérelve, többször fején megütötte, majd a baltaütések után magához vette a vadászkését és a sértettet háromszor mellkason szúrta. A baltaütések és a késszúrások következtében a feleség a helyszínen életét vesztette

- írja az Ügyészség.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék a 2021. február 26-án kihirdetett ítéletében a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokú ügyészség szerint a feleségét különös kegyetlenséggel megölő férjjel szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása szükséges és indokolt, arra is figyelemmel, hogy három kiskorú gyermek maradt árván.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.