Lezárult a nyomozás a dusnoki kettős halálos baleset ügyében: ez derült ki

motorbaleset alkoholfogyasztás baleset Dusnok halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2020. október 23-án reggel halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Dusnok közelében. A balesetben egy személygépkocsi ütközött két motorossal, akik életüket vesztették.

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi egy személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült - írja a police.hu.

Dusnok, halálos baleset, részeg sofőr Forrás: police.hu

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt folytatták a büntetőeljárást, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya átvett.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs. A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.