Az egykori focista, Katzenbach Imre megölésével összefüggésbe hozható személyek, köztük Curtis bátyja is életfogytigalni szabadságvesztést kaphatnak az ügyészség közleménye szerint.

Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el, maradványaira a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei 2020. október 23-án találtak rá. A halálával összefüggésbe hozható személyeket, a 49 éves Sz. Lajost, az 51 éves L. Istvánt és az 51 éves H. Lászlót a napokban fogta el a rendőrség. A bűncselekmény elkövetésével a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attila, 50 éves magyar állampolgárt korábban gyanúsítottként hallgatták ki.

A most elfogott személyek közül a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg.

A megalapozott gyanú szerint egy 51 éves férfi (H. László) 2009 augusztusában megbízott egy – jelenleg jogerős szabadságvesztés büntetést töltő – 50 éves férfit (H. Attilát) a sértett megölésével. Az 50 éves férfi a megbízást elfogadta, majd 2009 szeptemberében a sértettet Baranyajenő térségébe vitte, ahol az elkövetésbe bevont két további társa (Sz. Lajos és L. István) – anyagi haszon ígéretéért cserébe – kioltotta a 45 éves férfi életét.

A terhükre róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - írja az Ügyészség.

Mint ismert, a most elfogott személyek közül az egyik, Sz. Lajos Curtis testévre. A férfiról kiderült, hogy korábban híres személyeket védett, és az is, hogy fiatalon rettegségben tartották Újpestet.