Újabb embereket fogott el a rendőrség az egykori MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. A 45 éves korában eltűnt férfi földi maradványait tavaly év végén találták meg, több mint 11 évvel azután, hogy utoljára látták.

Az egyik biztonsági cég három munkatársát vették őrizetbe: L. Istvánt a Ferihegyi repülőtérről vezették el a nyomozók, a másik két férfit pedig az otthonukban vették őrizetbe. Egyikük nem más, mint Curtis testvére, Sz. Lajos. A három férfit nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is - írja a Blikk.

Az akció súlyát jelzi, hogy  a TEK főigazgatója, Hajdú János maga is bevetési ruhában vett részt az elfogásban.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták elForrás: police.hu

 A Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap közölte: Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással. Sz. Lajos és L. István a vád szerint meggyilkolták, majd elásták Katzenbachot.

L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben, egyszer például jogszerűtlen eszközökkel próbált távol tartani taxisokat a repülőtértől. Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

Curtis bátyja egy biztonsági szolgálat tagjaként több világhírű sztárt is védett a magyarországi látogatásuk során. Többek között Terence Hillt, Ronaldinhot, valamint  egy másik híres labdarúgót, a spanyol válogatott és az FC Barcelona kiválóságát, Puyolt is.