Friss: Júniustól már nem oltanak AstraZeneca vakcinával Ausztriában

védőoltás AstraZeneca Ausztria koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dánia és Norvégia után Ausztria lesz a harmadik ország, amely véglegesen abbahagyja az AstraZeneca vakcina használatát.

Ausztriában az elsők között függesztették fel az AstraZeneca használatát, miután egy 49 éves nő véralvadási komplikációk miatt meghalt, egy 35 éves nő pedig vérrög okozta tüdőembóliával került kórházba.

Most Ausztria úgy döntött, hogy véglegesen befejezi az Astrazeneca vakcina használatát. A második dózisokat beadják még június elejéig, de a későbbi emlékeztető oltásokhoz már más oltóanyagot használnak majd - írja a Blikk.

Az AstraZeneca a brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinája. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az osztrák egészségügyi miniszter ennek ellenére továbbra is biztonságosnak tartja a vakcinát. Döntésüket azzal magyarázza, hogy az oltóanyag rossz híre miatt a lakosság elvesztette a bizalmát a vakcinában, valamint a szállítás során is merültek fel problémák.

Legutoljára Szlovákiában függesztették fel a vakcina használatát egy 47 éves nő halála miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.