Letartóztattak egy idős ember ingatlanait elcsaló férfit

csalás csaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztattak egy férfit, aki két ingatlant csalt ki egy idős embertől és a nyugdíját is rendszeresen elvette - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a 49 éves, büntetett előéletű gyanúsított két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki a férfitól, akit 2018-ban ismert meg.

Forrás: Shutterstock

2020 februárjában eltartási szerződést kötöttek, amelyben a férfi vállalta, hogy az ingatlanokért cserébe élete végéig gondoskodik az idős emberről. A kihasznált férfi nem tudta, hogy a terhelt nem lett volna jogosult a szerződéskötésre, mivel cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt és az eltartáshoz szükséges jövedelemmel nem rendelkezett.

A gyanúsított enyingi otthonában helyezte el az idős embert, kezeltetéséről nem gondoskodott. Az idős férfi négy hónappal az eltartási szerződés megkötése után az enyingi ingatlanban elesett, majd a kórházba szállítását követően néhány hónap múlva meghalt.

Az elkövetőt, aki az idős férfi balatoni ingatlanát már korábban értékesítette, május 9-én őrizetbe vették, a budai ingatlant pedig zár alá vették. A férfi letartóztatása ellen védője fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.