Így lopott 11 éven át 22 milliót a munkahelyéről egy magyar bank fiókvezetője

Forrás: Shutterstock -
fiókvezető sikkasztás bank
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két év négy hónap börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítéltek egy nőt, aki fiókvezetőként tizenegy éven át sikkasztott a munkahelyéről, amivel több mint 22 milliós kárt okozott - írja az Origo.

Az asszony vezetői feladatai mellett rendszeresen pénztáros is volt, önálló jogkörrel kezelte a betétesek pénzforgalmát és a takaréklevelekkel kapcsolatos ügyintézést is végzett. Az ügyintézői fiókjával lépett be a pénzintézet számítógépes rendszerébe, ahol az ügyfelek tudta nélkül kifizetéseket rögzített, majd az adott összeget saját használatú pénztároló kazettájából kivette és eltette. A napi záráskor a rendszer adatai nem mutattak eltérést. 2002 és 2013 között folytatta ezt a tevékenységet, összesen 22 millió forintot tett így zsebre.

11 éven át 22 milliót lopott a munkahelyéről egy magyar bank fiókvezetője (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség 2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte a fiókvezetőt, valamint kötelezték a bank kárának megtérítésére. A bank az ügyfeleit már korábban kártalanította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.