Gálvölgyi János és Hofi Géza egykor nagyon jó barátok voltak, de a viszonyuk később megromlott. Kiderült, hogy mi okozott köztük törést. 

Hofi Géza és Gálvölgyi János egykor legendásan jóban voltak, aztán mintha elvágták volna, megszűnt közöttük a kapcsolat. Pedig barátságuk kezdetén kétnaponta is találkoztak, hiszen nagyon közel laktak egymáshoz. Gálvölgyi János egy rádióinterjúban árulta el, mi is történt köztük.

Fotó: Bielik István - Origo

Több törés is volt a kapcsolatukban. Az első az volt, hogy Hofi rendszeresen nem köszönt neki mondván, hogy aki őt bántja, azt „ütni fogja". Gálvölgyi azonban állítja, ő erre nem sok okot adott.  A Madách Színházban később kollégák lettek, Gálvölgyi pedig rendszeresen megnézte társa előadásait, de Hofi nem vette jó néven. Azt feltételezte kollégájáról, hogy lopni akar tőle. 

Amikor Hofi először beteg lett, akkor újra közel kerültek egymáshoz, Gálvölgyi segített neki, tartotta benne a lelket, de miután Hofi felgyógyult, a humorista soha nem kereste őt - idézi a Bors a Szavakon túl című műsorban elhangzottakat.