Újra szigorítják a koronavírus elleni intézkedéseket: megkétszereződött a fertőzöttek száma ebben az országban

Forrás: Shutterstock -
Dél-Afrika koronavírus intézkedések fertőzöttek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dél-afrikai Köztársaság újra szigorított kedden éjjel a koronavírus-járvány elleni rendelkezésein, mert ismét erőre kapott a ragály, és gyorsan emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma.

Az utóbbi két hétben 59 százalékkal nőtt a kórházakba felvett koronavírusos betegek száma, a napi új fertőzéseké pedig csaknem megkétszereződött.

A szakértők szerint így terjed a legjobban a koronavírus

A szakemberek a maszkviselés hatékonyságát tudományos szempontból is megvizsgálták. Érdekes dolgot állapítottak meg. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A szigorítások keretében a kijárási tilalmat meghosszabbították egy órával - este 10-től hajnali 4-ig tart -, vallási összejöveteleken beltéren legfeljebb félszáz ember vehet részt, akárcsak társadalmi rendezvényeken, szabadtéren pedig száz embernél több nem gyűlhet össze.

Afrika országai közül az 59 millió lakosú Dél-afrikai Köztársaságot sújtja leginkább a járvány. Eddig 57 ezren hunytak el a ragály miatt, ez a szám az összes afrikai koronavírusos haláleset 40 százaléka - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.