Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Németországban egy szakadt melegítőben találtak rá egy magyar nő holttestére, az ottani hatóságok folyamatosan nyomoznak az ügyben, egyelőre nem sikerült megtalálniuk az elkövetőt. 

2B. Diána, a 48 éves ózdi asszony munka reményében utazott tavaly Németországba és végül Kaiserlauterben helyezkedett el egy amerikai család bejárónőjeként.

Diánát a magyar rendőrség is eltűntként kezelte, miután december 8. után nyoma veszett. Édesanyjával szoros kapcsolatot ápolt, gyakran beszéltek, így az asszony azonnal bejelentette lány eltűnését.

A nő holttestét a csendes, nyugodt város egyik félreeső részén találták meg, hetekbe telt, mire azonosítani tudták. A gyilkosa már a vasútállomáson elcsalta, és végzett vele. Akkor a rendőrök 1000 eurós, azaz 3,5 milliós nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít a kegyetlen elkövető nyomára bukkanni. Azonban a nyomravezetői díj ellenére sem történt fejlemény az ügyben. A helyiek aggódnak, hogy közülük végzett valaki Dianával - írja a Bors.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

 

"Nagyon aggódunk, hogy esetleg helyi lehet. Ez egy nyugodt város, de senki nem tudhatja, mit rejlik az emberekben. Nagyon szeretnénk, ha végre fény derülne arra, hogy ki tette ezt a szörnyűséget" - mondták a helyiek.

A rendőrség nemrég egy tévéműsor keretében is beszámolt a gyilkosságról, ott is felszólították a lakosságot: jelentkezzen az, aki bármi információ tud a brutális esetről. Továbbá az is kiderült, hogy nemrégiben egy hatvanas éveikben járó párt is meggyilkoltak. A 60 éves asszony és 65 éves párja is ugyanabban a városban éltek, ahol Diána és az eltűnésük után nem sokkal találták meg a holttestüket.

"Nagyon reméljük, hogy nem egy sorozatgyilkos garázdálkodik itt. Még egy gyilkosságot is szörnyű megemészteni, de hogy egy őrült járkál köztünk, aki időnként lecsap, hát az egyenesen borzasztó lenne" - mondták félve a helyi újságnak a város lakói.