Több ezer ember lett csalás áldozata - koronavírus elleni oltással verték át őket

Forrás: Shutterstock -
átverés oltás csalás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sósvíz-oldattal vertek át ezreket Indiában, a csalásban orvosok és más egészségügyi dolgozók is részt vettek.

Mumbai közelében legalább tizenkét helyszínen tartottak oltónapot koronavírus elleni oltás nélkül, több ezer ember vertek így át sósvíz-oldalattal.

A most leleplezett bűnbanda tagjai a nagyságrendileg 2500 áldozattól pénzt is kértek az oltásért cserébe, így mindösszesen 28 ezer dollárnak megfelelő összeggel rövidítették meg a károsultakat.

A letartóztatott orvosok egy kórházi bázisról hoztak hamisított oltóanyagot, oltási igazolványt és fiolákat és tűket - írja a CNN.

Egyelőre 14 embert tartóztattak le a hatóságok, akik feltehetően részt vettek a csalásban. A résztvevők május vége és június közepe között tartottak oltónapokat. Ezt követően néhányan gyanakodni kezdtek, hogy valós-e az oltási igazolásuk.

Több ezer embert vertek át a koronavírus elleni oltással Indiában (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az egyik oltónapot egy bérházban tartották, ahol a résztvevők azután kezdtek gyanakodni, miután egyetlen oltott sem tapasztalt semmiféle mellékhatást azt követően, hogy megkapta a hamis vakcinát. Amit szintén furcsálltak, hogy csak készpénzben fizethettek a vakcináért.

Júniusban Modi elnök átalakította az állami oltási rendszert, nagy mennyiségű oltóanyagot biztosít az állam ingyenesen a tartományoknak. Ezt követően volt olyan nap, amikor 8 millió oltást adtak be Indiában.

Jelenleg 62 millió ember, a lakosság 4,5 százaléka van beoltva az országban.

Ez is érdekelhet: Akár a nyarat is romba döntheti a delta variáns: egyre gyorsabban nyer teret

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.