Újabb botrány a királyi család háza táján: Károly herceg ellene megy édesapja utolsó kívánságának

Forrás: WPA Pool/Getty Images/GETTY IMAGES/Leon Neal -
királyi család Károly herceg hercegi cím Eduárd wessexi gróf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg egyik utolsó kívánsága az volt, hogy Edinburgh hercege címét negyedik gyermeke, Eduárd wessexi gróf örökölje meg. Károly herceg azonban úgy tűnik, hogy magának szeretné megtartani ezt a címet. 

Fülöp herceg azt szerette volna, ha halála után az Edinburgh hercegi cím legkisebb fiára, Eduárd wessexi grófra szállna majd, Károly herceg azonban, aki első körben megörökölte apja összes címét, nem tartja ezt jó ötletnek - írja a Daily Mail.

Eduárd wessexi gróf örökölte volna apja címét. Forrás: AFP/Darren Staples

Ha Eduárd örökölné az edinburgh-i címet, akkor ez a saját fiára, James-re szállna át. Az I. György király unokájának, Frigyesnek létrehozott edinburgh-i címet kétszer is felélesztették és Károly herceg azt szeretné, ha saját unokájára, Lajos hercegre szállna át. A herceg barátai azonban azt is feltételezik, hogy Károly herceg szeretne valamit, ami az édesapjáé volt, aki mindig is nagyon kritikus volt vele szemben.

Fülöp herceg és a legkisebb fia közötti kapcsolat mindig is szoros volt. Eduárd dadája, Mabel Anderson szerint Fülöp csodálatos apa volt, aki mesét olvasott legfiatalabb fiának lefekvés előtt és megépítette a Buckingham-palota óvodáját díszítő hajómodelleket. Lőni is tanította, ennek eredményeként jobb lő, mint Károly vagy András herceg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.