Kórházi koszt végzett a 92 éves nagypapával: az ápolók hatalmas hibát követtek el

Forrás: Dreamstime -
megfulladt kórház nyelés kórházi koszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Norman Neal meghalt, miután megfulladt a marhahúsos péptől, amelyet az Észak-Teesi Egyetemi Kórház ápolói adtak neki annak ellenére, hogy képtelen volt azt lenyelni.

Normal Neal megfulladt, miután a kórházi dolgozók neki is adtak a marhahúsos pépből és jégkrémből, annak ellenére, hogy az orvosi feljegyzésekben világosan szerepelt, hogy nem szabad szájon át etetni. Mr. Neal-t antibiotikumokkal és folyadékkal kezeltek és a kórlapjára ráírták, hogy képtelen bármit is lenyelni. Az orvosi feljegyzések később eltűntek, a beteg pedig körülbelül öt órán át folyadék nélkül maradt - írja a Daily Star.

Az idős férfit nem szabadott volna szájon át táplálni. Forrás: Dreamstime

A férfinál Alzheimer kórt és demenciát diagnosztizáltak, ennek is köszönhető, hogy ételt vett a szájába. Az osztályon dolgozó Amy Lofthouse azzal védekezett, hogy nem adták át nekik az információt, hogy a férfit nem lehet szájon át táplálni. Nyilatkozatában elmondta, hogy Normal Neal csak egy falatot nyelt le a pépből, mire elvörösödött, és köhögni próbált. Az eset óta számos változtatást vezettek be a kórházba, hogy hasonló eset soha többé ne forduljon elő.

Nemrég egy esküvőn fulladt meg majdnem a násznép egyik tagja. Félrenyelt egy aprósüteményt, de köhögésével nem akarta zavarni a násznépet. Félrevonult, de valamivel később lefordult a székről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.