A kánikulaimádók szervezetét is megviseli a hosszan tartó forróság. Az előrejelzések szerint vasárnapig még ez vár ránk, aztán ismét záporok, zivatarok hűtik le a levegőt. 

Szerda
A sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, inkább csak északnyugaton és a délkeleti határszélen fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati szél többfelé lesz élénk. 32-39 fokos rekkenő hőség lesz.

Csütörtök
Szinte zavartalan lesz a napsütés, miközben továbbra is 35°C körüli forróság várható. Érdemes vízpart mellett tölteni a napot. A szél mérséklődik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Péntek
Estig marad az igazi strandidő, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főleg északon és nyugaton már zivatarok is kitörnek. Az északnyugati szél estétől megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 34 és 40 fok között alakul a maximum.

Szombat
Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és eleinte északon elszórtan, majd estétől egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. 29-35 fokos meleg ígérkezik.

Vasárnap
Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadások is előfordulhatnak. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Véget vethet a hőségnek az érkező hidegfront - irja a Köpönyeg.hu