Több mint nyolcszáz kisebb-nagyobb tűzesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában Olaszországban

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci -
Olaszország tűzeset Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olasz hatóságok ismertetése szerint Szicíliában 250 alkalommal, Puglia, Calabria és Campania tartományokban összesen 200-szor kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

Szicília keleti részén rövid időre le kellett zárni a cataniai repülőteret, a tüzek okozta sűrű füst miatt. A hatóságok 150 embert evakuáltak Catania környékén, akiknek a lakóhelyét veszélyeztették a lángok az Ansa olasz hírügynökség jelentése szerint. Az oltást, amelyet több helyen helikopterről végeznek, az erős szél hátráltatja.

Törökországban 98 helyen égett a növényzet, 88 tűzfészket sikerült megszüntetni, tíz helyen még küzdenek a tűzoltók a lángokkal - írta Bekir Pakdemirli erdőügyi miniszter szombaton Twitter-üzenetben. A még el nem oltott tüzek közül három a tengerparti nyaralóhelyei miatt közkedvelt Antalya tartományban van. Törökország földközi-tengeri partvidékén elővigyázatosságból több szállodát kiürítettek, volt, ahonnan csónakokkal menekítették ki a turistákat. A tüzek eddig négy halálos áldozatot követeltek.

Tűzvész pusztít Törökországban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

A tűzesetek fő oka a rendkívüli meleg és a hosszan tartó szárazság, de a hatóságok Olaszországban és Törökországban is azt gyanítják, hogy több helyen szándékos gyújtogatás történhetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.