Ezt az vakcinát kérik legtöbben harmadik oltásnak

Forrás: Shutterstock -
vakcina oltás emlékeztető oltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap ismét megkezdték a koronavírus elleni vakcinák beadását - most a harmadik emlékeztető oltás vált elérhető azok számára, akik igénylik. 

Mint azt korábban megírtuk, bizonyos vakcínatípusok keverhetők, vagyis nem minden esetben kötelező ugyanazt az oltóanyagot kapni, amivel az első és második alkalommal beoltottak. A téma kapcsán nemrég a Pfizer is készített egy kutatást, hogy kiderítsék, mi történik, ha valaki első két alkalommal nem azt kapott, de harmadiknak viszont igen.

Ebből az oltóanyagból kérnek a legtöbben harmadik emlékeztető oltást. Forrás: Shutterstock

A Metropol készített egy online felmérést, hogy megtudjuk, melyik vakcinából kérnek a legtöbben harmadik emlékeztető oltást. A megkérdezettek 58,2%-a Pfizerből, 18,2%-a Sinopharmból, 7,3%-a pedig Szputnyikból és Astra Zenecából kérne harmadik emlékeztető oltást. Ezt követi 5,5%-kal a Moderna, majd 3,6%-kal az egy dózisú Janssen - írja a Metropol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.