Friss kutatási eredmény a Pfizerről: ez történik a harmadik oltás után

antitest kutatás Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pfizer új kutatási eredményeket közölt, amelyből kiderül, hogy milyen hatással van a szervezetre, ha a két oltás után harmadikként is Pfizert adnak be. 

Hazánkban már elérhető a harmadik oltás lehetősége, és a vakcinák keverhetősége is lehetséges. Ám mégsem mindegy, hogy milyen vakcinát adnak be harmadikként. A Pfizer azt vizsgálta, milyen hatással van a szervezetre az, ha mindhárom oltóanyag Pfizer.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Rosta Tibor

A három Pfizert kapott 18-55 év közöttiek szervezetében a delta variánsra is megötszöröződött az antitestek száma, a 65-85 év közöttieknél pedig 11-szeres hatékonyságot mértek a harmadik dózis felvételét követő hetekben - írja a Bors. Ezek az eredmények biztatóak, habár még csak kis látszámú csoportot tudtak vizsgálni.

Rusvai Miklós virológus szerint három oltás után akár 1 évig is védettek lehetünk. "

A delta mutáns okozta szövődmények ellen is védenek a jelenlegi vakcinák, de a delta elleni Pfizer azért is hasznos, mert a vuhani és a brit variáns előbb-utóbb ki fog szorulni,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.