Koronavírus: az eddigi legmagasabb napi halálozási számot regisztrálták hétfőn meghosszabbították a kijárási korlátozásokat Sydneyben

Forrás: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts -
COVID-19 Sydney koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járványban az eddigi legmagasabb napi halálozási számot regisztrálták hétfőn a legnagyobb ausztrál városban, Sydneyben, a járvány ausztráliai harmadik hullámának epicentrumában. Melbourne-ben pedig további két héttel meghosszabbították a kijárási korlátozásokat, benne éjszakai kijárási tilalommal.

Sydneyben, Új-Dél-Wales állam fővárosában már nyolcadik hete tartanak a kijárási korlátozások, amelyeknek a betartatását a hadsereggel megerősítve próbálja kikényszeríteni a rendőrség. Gladys Berejiklian új-dél-walesi miniszterelnök hétfőn közölte, hogy az elmúlt 24 órában heten haltak meg a városban Covid-19 betegségben, amire eddig még nem volt példa. Az államban egy nap alatt 478-cal nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, ami szintén a legnagyobb napi növekmény a járvány kezdete óta.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts

Ausztráliában július 11-éig több mint három hónapon át nem volt halálos áldozat, azóta azonban 55-en hunytak el a betegségben. A járványban összesen 966-an haltak meg eddig.

A két legnagyobb városon kívül Canberrában és Darwinban is szigorú kijárási korlátozások vannak, ennek ellenére mindenütt nő a fertőzésszám.

Ausztráliában a 16 év feletti lakosságnak csak a 26 százaléka van teljesen beoltva a SARS-CoV-2 koronavírus ellen, emiatt az ország fokozottan ki van téve a delta vírusvariáns terjedése veszélyének.
Ausztrália 2020-ban karanténnal és határzárral igyekezett megfékezni a járványt, hónapokig sikerrel. Az oltási kampány viszont lassan halad, részben azért, mert még mindig sokan vannak, akik nem akarják beoltatni magukat.

A jelenlegi hazai helyzetről ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.