Koronavírus: mentális károkat szenvedtek a diákok, amiket mérsékelni kell

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
diákok Gulyás Gergely mentális egészség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kormány nyitott arra, hogy mérsékelje azokat a károkat, amelyeket a diákok szenvedtek el az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány alatt a személyes jelenlétű oktatás hiánya miatt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely egy videóban elmondta: Ujhelyi István és az oktatási érdekképviseletek keresték meg, hogy egyeztessenek a járvány oktatásra gyakorolt hatásairól.

A feladat az közös, és a cél is közös, ez egy politika felett álló feladat, hogy az oktatás újrainduljon mindenki személyes jelenlétében (...), másfelől, hogy azokat a károkat minimalizálni tudjuk, amit a személyes oktatás hiánya okozott"

Gulyás: mérsékelni kell a járványban a diákok által elszenvedett mentális károkat Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

A politikus ezzel kereste meg a kormányt, majd a témáról hétfő délután egyeztettek a Miniszterelnökségen. A megbeszélésen részt vett továbbá Szabó Zsuzsanna és Totyik Tamás a Pedagógusok Szakszervezete, Nagy Erzsébet és Fehér Tibor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviseletében, Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekjogi vezetője, valamint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Ujhelyi István a videó megjelenése után azt közölte az MTI-vel, hogy az általa és a szakértők által készített közös javaslatcsomagban szerepel többek között a jelenleg igénybe vehető iskolapszichológusi hálózat állapotának, valamint a koronavírus-járvány gyermekekre gyakorolt mentális hatásainak mielőbbi és átfogó felmérése. Szorgalmazták, hogy induljon olyan általános tájékoztató kampány is, amely tudatosítja a mentális egészség fontosságát, illetve a mentális segítségnyújtás lehetőségeit - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.