Óriási lényt fogott ki egy férfi Borsod megyében: "Sokkot kaptam" - Videó

fogás Borsod megye horgász hal ponty
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Sokkot" kapott fárasztás közben, majd amikor sikerült megszákolni a tó- és egyéni rekord tükröst, akkorát üvöltött, hogy a szomszéd megyében is meghallották – írta beszámolójában a horgász, Költő Géza.

"Az első kapásra nem is kellett sokat várni, hiszen a naplementében gyönyörködve pont a bot mellett álltam, amikor egy elég »gyenge«, maszatolós, finom kapásra lettem figyelmes. Ami ezután történt, nem nagyon tudom leírni, hiszen »sokkot« kaptam fárasztás közben. A tóra jellemző a kristálytiszta vize, ezért már öt méter mélyen észre vettem az ellenfelem, akit azonnal felismertem!"

Egyből elfogta a remegés, még a barátnője rá is szólt, hogy nyugodjon meg, nem lesz semmi probléma. „Szerencsére így is lett, és negyedórás küzdelem után ügyesen megmerítette. Ez után szerintem olyat üvöltöttem, hogy a szomszéd megyében is hallották."

A hatalmas tükrös tömege 29,24 kilónak bizonyult, és mint kiderült, ennél a halnál bizony nem él nagyobb Hejőkeresztúron, igaz fogták már ki korábban, amikor 30 kiló felett volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.