Nem sok jót várhatunk ma az időjárástól: itt lesz a legrosszabb

Forrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Leland Bobbe -
eső időjárás Szél ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelentős változások zajlottak, zajlanak a kontinens időjárásában. A Brit-szigetek feletti magasnyomás peremén érkező hűvös levegő elérte Közép-Európa térségét, egycsapásra véget vetve a nyári időnek. Jelentősen visszaesett a hőmérséklet.

A fenti magas légnyomású terület peremén újabb front egyelőre nem ér el bennünket, mérsékelten meleg, a sokévi átlagnál hűvösebb időre számíthatunk, többnyire sok napsütéssel.

Erős szél várható a mai napon. Forrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Leland Bobbe

Szerdán napközben fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok lesz a napsütés (a legtöbb az Észak-Dunántúlon várható), de a déli, délkeleti határvidéken vastagabb lehet a felhőzet, ott kevesebb napsütés valószínű. Az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon, éjszakától már a Tiszántúlon is, helyenként erős széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 25 fok között várható.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.