Súlyos baleset: Utasokkal teli busz borult fel Lentinél

Forrás: Shutterstock -
felborult cseh Lenti buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az árokba futott és az oldalára dőlt egy cseh autóbusz Lenti közelében a szombatra virradó éjjel, hárman kisebb sérüléseket szenvedtek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI kérdésére közölte: a Csesztreg felé vezető 7416-os úton történt a baleset. A cseh autóbusz ütközés nélkül, egyelőre ismeretlen okból futott az árokba, ahol az oldalára dőlt.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek elmondta:

a 45 fokban megdőlt járműből a huszonhét utas és a két sofőr a lenti tűzoltók segítségével, a tető- és oldalablakokon keresztül tudott kiszállni.

Az oldalára dőlt egy cseh autóbusz Lenti közelében (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A zaol.hu információi szerint a buszon hárman kisebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők a helyszínen ellátták. A járműben utazókat éjszakára átmenetileg Lentiben, az egyik általános iskolában helyezték el.

Az MTI információja szerint a cseh busz Horvátországba tartott, amikor a baleset történt; az utasokat reggelig több másik autóbuszra szállították át, és így folytatni tudták útjukat.

Megszólaltak az M7-esen történt buszbaleset túlélői: "Soha többé nem fogok semmiért elégedetlenkedni"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.