Megszólaltak az M7-esen történt buszbaleset túlélői: "Soha többé nem fogok semmiért elégedetlenkedni"

Buszbaleset az M7-esen Szabadbattyán buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcan vesztették életüket abban az autóbuszban, amely vasárnap hajnalban Szabadbattyánnál átszakította az M7-es autópálya szalagkorlátját és egy felüljáró pillérének ütközött. A szerencsétlenségben nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. Még nem tudni, mi okozta a tragédiát, az elhunyt sofőr fia biztos abban, hogy édesapja nem aludt el a volánnál. Egy szemtanú is megszólalt, elmondta, borzalmas volt, amit látott és már két túlélő is nyilatkozott. 

"Akkor kezdtek érkezni a rendőrök, mikor odaértünk, borzalmas látvány voltmindenhol a szétszóródott személyes holmik hevertek a törmelékek közt, a buszból kikászálódó emberek pedig keresgették a cuccaikat, valaki pedig a busz alá szorulhatott. A sofőrfülke szinte megsemmisült. Azoknak, akik az első sorban ültek, valószínűleg esélyük sem volt" - mesélte egy arra autózó asszony a Borsnak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap úgy tudja, több utast a busz alól kellett kimenteni, többeket pedig feszítővágóval segítettek ki a roncsból. A sérültek egy részét az országos baleseti intézetbe szállították.

"Éppen aludtam, amikor a busz a betonoszlophoz csapódott. Szörnyű élmény volt! Mindenhol törmelékek vettek körül, de igazából akkor még fel sem fogtam mi történt. Nekem a szám repedt fel kívül és belül, nagy fájdalmaim vannak, de most annak is örülök, hogy élek. Soha többé nem fogok semmiért elégedetlenkedni" – nyilatkozta a baleset egyik tűlélője.

"Igazából a társaságból senki nem ismert senkit, mégis bánt, hogy egyelőre azt sem tudom, hogy a mellettem ülő társam túlélte-e a balesetet. Semmihez nem tudnám hasonlítani, amit most érzek" - mondta egy másik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.