Lezárult az ügy: megkapta a 25 milliós kártérítést a lúgos orvos áldozata, Renner Erika

Fotó: Koncz Márton - Origo -
kártérítés áldozat Renner Erika lúgos orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenöt nap helyett két hónap után érkezett meg Renner Erika számlájára a kártérítési ügyében megítélt 25 millió forint és a több mint 500 ezer forintos perköltség.

Több mint nyolc év után lezárult a lúgos orvos áldozatának ügye. Bene Krisztián még 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Az elkövető megkötözte Renner Erikát, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el, 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, illetve örökre eltiltották az orvosi hivatástól - írja a Blikk.

A Fővárosi Ítélőtábla június 1-jén jogerősen helybenhagyta a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet, és Renner Erika számlájára kedden átutalták a 25 millió forintot és a több mint 500 ezer forintos perköltséget.

Bár a pénzt az iratok kézhez vételétől számított 15 nap helyett csak most kapta meg, az ügy ezzel lezárult.

Megkapta a kártérítést a lúgos orvos áldozata, Renner Erika. Fotó: Koncz Márton - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.