Egykori barátnője, Renner Erika ellen elkövetett brutális támadással vádolják az orvost, Bene Krisztiánt, aki végig az ártatlanságát bizonygatta. Az orvost korábban 9 év börtönbüntetésre ítélték tettéért, de a Kúria visszadobta az ügyet, ezért másodfokon indul újra a tárgyalás. Negyedszerre kerül bíróság elé az eset, ezúttal azonban az is megtörténik, ami eddig még sosem: a támadót és az áldozatot szembesítik.

Renner Erika kegyetlen támadást szenvedett el, a vád szerint volt barátjától, Bene Krisztiántól. Lúggal öntötték le a nemi szervét, miután földre teperték és kábító hatású injekciót adtak be neki. Egyszer már kimondták az ítéletet Bene Krisztiánra, 9 év börtönt kapott, de a Kúria hatályon kívül helyezte az ítéletet. Negyedszer kerül a Fővárosi Ítélőtábla elé az ügy.

Bene Krisztiánnak szembe kell néznie áldozatávalFotó: Mudra László - Origo

Renner Erika ügyvédje, Gál András közölte, 8 tanút idéztek be, és ő is terjesztett be bizonyítási indítványt. Attól pedig nem tart, hogy ismét visszadobják az ügyet, mert a tényállást már kilencven százalékban feltárták, ők pedig a vádlott bűnösségét „legalább százötven százalékban". Nem kell új bizonyítás, csak a mélyére kell ásni a rendelkezésre álló iratoknak" – mondta a 24.hu-nak az ügyvéd. A mostani tárgyaláson sor kerül arra is, amire eddig még nem: szembesítik a támadót és az áldozatot. Az ügyvéd szerint most sem volna indokolt, de állnak elébe. Van mit mondanunk Bene Krisztiánnak" – mondta Gál András. Hozzátette, elégedettek lennének a már egyszer kihirdetett 9 éves büntetéssel, mert az ő céljuk nem a börtönévek számának növelése, hanem az, hogy az orvost emberölés kísérletében találják bűnösnek, valamint személyi szabadság megsértésében, és – a megállapított kifosztás helyett – felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében.