Nagyjából egy időben zárulhat le a Fenyő-gyilkosság, VV Fanni és a Hableány ügye

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság Hableány Fenyő gyilkosság büntetőper VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-koreai turisták halálát okozó Hableány dunai kishajó katasztrófájának büntetőperében, a  Fenyő János megölése miatt Gyárfás Tamás médiavállalkozó és Portik Tamás ellen folyó eljárásban, valamint VV Fanni megölése ügyében  a tervek szerint elsőfokú ítélet lehet a jövő év első felében a Fővárosi Törvényszéken - mondta szerdán Szabó József Tamás bíró, a törvényszék szóvivője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: az óriási terjedelmű Quaestor-ügyben viszont annak ellenére, hogy minden munkanap tartanak tárgyalást, megjósolhatatlan, hogy mikor lesz ítélet.

A szóvivő a járványhelyzettel összefüggésben azt tanácsolta az ügyfeleknek: amikor a bíróság kezelőirodáihoz fordulnak, a gyorsabb ügyintézés érdekében éljenek az előregisztráció lehetőségével a törvényszék honlapján. Szabó József Tamás arra is felhívta a figyelmet: a bírósági épületek használatának a rendjét a törvényszék elnöke szabályozza, és amennyiben súlyosbodik a járvány, megfontolják, hogy újra bevezessék-e az érdeklődők számára minden tárgyaláson kötelező előregisztrációt, ami jelenleg csak a nagyobb közérdeklődést kiváltó ügyekben fordul elő.

Forrás: Shutterstock

A szóvivő beszélt arról is, hogy a Fővárosi Törvényszék mintegy félszáz ügyét a Budapest Környéki Törvényszékről kirendelt bírák tárgyalnak, köztük tucatnyi nagy súlyú gazdasági büntetőügyet is. Ezek a tárgyalások a Budapest Környéki Törvényszék épületében lesznek.
Szabó József Tamás megjegyezte: a Fővárosi Törvényszék az ország legleterheltebb bírósága. A kirendelésekre az arányosabb munkateher-elosztás miatt volt szükség, ami az ügyfeleknek is kedvező, hisz így gyorsabban befejeződhetnek az eljárások.

Hozzátette: nem szokatlan ez a megoldás, korábban többször előfordult már, hogy fővárosi bírákat rendeltek ki, hogy vidéken segítsenek az ügyek elbírálásában.
A Budapest Környéki Törvényszékről kirendelt bírák által tárgyalt ügyek közt van többek között az Árpa Attila ellen kábítószer miatt indult eljárás. A színész, rendező nyilatkozataiban tagadta az ügyészségi vádat.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.