"Életemben nem láttam még ekkora tüzet" - ezt mondták a helyiek a tamásipusztai szállodatűzről

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
hotel Borostyán Med Hotel szállodatűz tűzeset tűz tamásipuszta szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, kigyulladt és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel Tamáspusztán.

Azóta több megrázó felvétel is napvilágot látott a lángoló hotelről, aminek a tetőszerkezete négyezer négyzetméteren égett. Ezúttal a Blikk a környéken élőket kérdezte a tűzesetről, és arról, pontosan mi történt vasárnap, amikor felcsaptak a lángok.

A Borostyán Med Hotel teteje teljesen megsemmisült; odabent folyik a kárfelmérés, egyelőre bűncselekményre utaló jelet nem találtak. A hotel tulajdonosa, Boros József hazánk egyik leggazdagabb embere, ő a szállodatűzkor, úgy tudni, épp külföldön tartózkodott.

-mesélte. A lap információja szerint a vendégek este hétkor, a vacsora közben kezdtek el füstszagot érezni, ám a tűzjelző nem riasztott. A lángok a tetőtérben csaptak fel, több mint 80 vendéget kellett kimenekíteni a szállodából. Az oltáshoz a tűzoltók a medencéből és a melegvizes tóból is szivattyúzták a vizet. A lángokat hajnali fél 1-re sikerült eloltani.

A tamásipusztai Borostyán Med Hotel tetőszerkezete október 17-én este gyulladt ki. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.