Újszülöttet hagytak a kistarcsai kórház előtti inkubátorban: a portás látta, hogy búcsúzott tőle az édesanyja

Forrás: Shutterstock -
inkubátor Kistarcsa újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újszülött kislányt hagytak az inkubátorban pénteken a kistarcsai kórház előtt. Évek óta működik a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban a babamentő inkubátor, amelyet most először használtak. 

Hajnalban az édesanya egy pokrócba bugyolált kis csomaggal csengetett, majd betette újszülött kislányát a kistarcsai kórház előtti inkubátorba, pár perc alatt elbúcsúzott tőle és eltűnt - írja a Tények.hu.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

A nő a portástól segítséget kérve kereste fel az inkubátort és tette bele a vastag pokrócba becsavart újszülöttet – tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu hírportált Szilágyi Szilvia, a kórház kommunikációs vezetője. A portás végignézte, ahogy az édesanya beleteszi a babát az inkubátorba, majd gyorsan elbúcsúzik tőle. Távozása után a kislányt azonnal az újszülött osztályra szállították.

"Azonnal hívtam a gyermekosztályt, a nővérek pár percen belül fel is vitték a szépen megfürdetett, nyugodtan alvó kisbabát, akinek gyönyörű a bőre, szép fekete a haja és nagyon bájos" - nyilatozta a kórház portása.

Az egészséges kislány a Hajnali Nárcisz nevet kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.