Megdöbbentő dolog derült ki a szegedi klinika ápolási igazgatójának leveléből: sokkal rosszabb a helyzet, mint a korábbi járványhullámok idején

betegség negyedik hullám járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A betegek állapota sokkal rosszabb, mint a korábbi hullámok idején. Ezt bizonyítja egy, a szegedi klinikáról kiszivárgott levél.

A Szeged.hu birtokába jutott egy levél, amit Balogh Dénes, a klinika ápolási igazgatója írt közvetlenül a Klinikai Tanács hétfői ülése után a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak a jelenlegi vírushelyzetről.

„Csongrád-Csanád megye a leginkább érintett, noha Szegeden és Hódmezővásárhelyen még nem robbant be a járvány, a Klinikai Központban már 246 beteget covidos beteget gyógykezelnek."

A levél szerint a 246-os szám magasabb a második járványhullám csúcsánál, és közelít a harmadik hullám 300 körüli csúcsát a szegedi klinikán. A bennfekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb.

"A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható".

- áll a levélben. Az ellátás is módosul, ugyanis a Csongrád-Csanád megyei súlyos állapotú betegeket a klinikai központnak kell ellátnia, míg az enyhébb esetek ellátásába bevonták a megye többi kórházát.

Forrás: Shutterstock

A levélből az is kiderül, hogy ennek kapcsán felmerült annak a lehetősége, hogy újra szükség lehet a kiskunhalasi járványkórház megnyitására. A klinikai ápolási igazgatójának belső levelében az is olvasható, hogy pár napon belül további 140–150 szakdolgozót kell bevonni a koronavírusos betegek ellátásába.

Megdöbbentő adatok: Először haladta meg a koronavírus-fertőzöttek napi száma a tízezret ebben az országbanhttps://www.life.hu/hirek/20211111-megdobbento-adatok-eloszor-haladta-meg-a-koronavirus-fertozottek-napi-szama-a-tizezret-ebben-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.