Borzalmas: Erőszakkal próbált megetetni egy kisgyermeket három óvodai dolgozó: a sírás ellenére sem hagyták abba

Forrás: Shutterstock -
óvoda etetés kényszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfüggesztett börtönre és foglalkozástól eltiltásra ítélt a Székesfehérvári Törvényszék kedden három óvodai dolgozót, aki erőszakkal próbált megetetni egy kisgyereket - tudatta a Fejér Megyei Főügyészség közleményben.

A vádirat szerint

az asztalnál ebédre váró kisgyerek kezét két vádlott lefogta, a harmadik pedig kanállal a szájába tette az ételt. A gyerek emiatt sírni kezdett, de az óvodai dolgozók a második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni.

Csak akkor hagyták abba, amikor a tiltakozó, síró gyerek félrenyelt.

Elítéltek három óvodai dolgozót kényszeretetés miatt (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A korábban elsőfokon eljáró Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom vádlottat közérdekű munkára ítélte. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A Székesfehérvári Törvényszék kedden az ügyészi fellebbezésnek megfelelően megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és mindhárom vádlott esetében súlyosbította a büntetéseket, felfüggesztett börtönt és foglalkozástól eltiltást szabott ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.