katasztrófavédelem Piliscsév lakástűz halálos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője közölte: arról kaptak értesítést, hogy egy családi ház egyik szobájából füst szivárog.

Az esztergomi hivatásos tűzoltók hamar a helyszínre értek;

a házban egy ágymatrac és a párna égett; közben a szomszédok megkezdték a helyiségben talált eszméletlen ember újraélesztését, ám a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni az életét.

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff

Nem zárható ki, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, a körülményeket tűzvizsgálati eljárásban fogják tisztázni - közölte a helyettes szóvivő.

A szakember arra hívta fel a figyelmet: a lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez vagy halálhoz, ez pedig füstérzékelővel megelőzhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.