Fagyos reggelek, erős szél, hó és ködszitálás: erre készülj a követező napokban

Fotó: Polyák Attila - Origo -
december időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi téli idővel folytatódik a decemberi hónap.

Péntek


Erősen felhős, párás, néhol tartósan borult, ködös idő lesz. A Tiszántúlon elszórtan lehet kisebb eső, havas eső, míg a Dunántúlon ködszitálás, zúzmara-lerakódás lehet. -1 és +5°C között alakul a hőmérséklet. Foltokban rossz látási viszonyokra kell készülni.

Szombat


Reggelre többfelé képződik köd, melyből szitálás, ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordul. Napközben észak felől csökken a felhőzet, itt kevés napsütés is lehet. Az északi, északnyugati szél fokozatosan megerősödik. +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap


Délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Tiszántúlon, majd a Duna-Tisza-közén is várható csapadék: eleinte eső, ónos eső, amit egyre inkább havazás vált fel. A Dunántúlon gyengén felhős lehet az idő. Az északi, északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. 0-5°C valószínű.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Hétfő


A Tiszántúlon délelőttig még szállingózhat a hó, majd csökken a felhőzet. A Dunántúlon rétegfelhős lesz az ég. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. A fagyos reggel után +3 fok köré enyhül a levegő.

Keddtől


A folytatásban megnyugszik felettünk a légkör, a szél is veszít erejéből, így egyre inkább tartósan felhős, szürke, párás idő várható. Szitálás, hószállingózás egyre inkább jellemző lehet - írja a Köpönyeg.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.