Havas eső, hó, viharos szél, hózápor: erre számíts a következő napokban

Forrás: OMSZ -
december időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előrejelzés.

Vasárnap


A Dunántúl délnyugati felén többórás napsütésre számíthatunk, míg máshol erősen (réteg)felhős lesz az ég. Főleg délutántól fordulhat elő kisebb eső, az éjszaka folyamán északkeleten havas eső, hószállingózás is kialakulhat. Sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos északnyugati szél. 3-9 fok között alakul a hőmérséklet délután.


Hétfő


Reggel délen és nyugaton még kialakulhat kisebb eső, majd havas eső vagy hózápor. Napközben aztán felhőátvonulások várhatók, melyekből elszórtan lehet hózápor. +1 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet. Az ÉNy-i szél továbbra is erős, olykor viharos lesz.

Forrás: OMSZ


Kedd


Megnyugszik az idő, többórás napsütésre van kilátás. Esetleg északkeleten fordulhat elő hózápor. Hajnalban, reggel még élénk lesz az északnyugati szél, majd mindenhol gyengül a légmozgás. -2 és +3 fok között várható a maximum, igazi téli napunk lesz.

Szerda


Nyugat felől terjeszkedik a rétegfelhőzet, de keleten még lehet némi napsütés. Elszórtan lehet hószállingózás. A déli szél néha megélénkül, a magasban melegedés kezdődik. Kemény fagyok lesznek reggel -11, -3°C-os minimumokkal, délután is fagypont körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök


Erősen felhős, párás idő valószínű, de számottevő csapadék még nem alakul ki. Elvétve azonban előfordulhat ónos szitálás, szitálás, hószállingózás. A csúcsérték +1, +2 fok körül várható - írja a Köpönyeg.hu.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.