Fenyegető üzeneteket kap Damu Roland családja: nem tudnak békében gyászolni

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
halál Damu Roland temetés gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland temetése nagy vitát váltott ki: azt a nőt támadják, aki szeretné méltó módon örök nyugalomra helyezni a színészt. 

Damu Roland rövid idő alatt kétszer került kórházba, és bár úgy tűnt, biztató a helyzet, mégis hamar romlani kezdett az állapota, ami karácsony előtt vált kritikussá. A színész szervezete végül feladta a küzdelmet, december 27-ére virradó éjszaka elhunyt.

Damu Roland családja nem tud békében gyászolni Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Temetésének még nincs időpontja, de annyi biztos, hogy nyitott kopórsóban fogják végső nyugalomra helyezni. A színészt nem kísérheti mindenki utolsó útjára, ez volt a végakarata. A nagynénjének, a 72 éves Éva néninek hagyta meg, hogy édesapja és édesanyja ne legyen ott a búcsúztatóján.

A család gyászát megzavarják a színész halála körüli hírek és nyilatkozatok. Roland unokaöccse, Tóth István elárulta, több fenyegető üzenetet kaptak, és azzal vádolják őket, pénz ellenében nyilatkoznak a sajtónak. A férfit, édesanyját és nagymamáját nagyon megbotránkoztatják a vádak - írja a Bors.

"A pénz egyáltalán nem fontos, és az már egyébként sem hozná vissza Rolandot. Ledöbbentünk, és rosszul érint minket, hogy egyáltalán ez valakiben felmerül. Durva hívásokat és fenyegető üzeneteket kaptunk, amit egyszerűen nem értünk. Sajnos azt senki nem tudja, hogy mi eddig is a nagybátyám mellett voltunk, csak csendben, a háttérből támogattuk és segítettük. Amikor bajba került, minden tárgyalásán ott volt a mamám, amikor szabadult, akkor sem hagyta magára, és utána, ha bármikor segítségre szorult, számíthatott rá. Ezekről korábban senki nem beszélt. Lelkileg összetörtünk, szeretnénk gyászolni, nem pedig a fenyegetőzéssel foglalkozni" – mondta Damu unokaöccse.

"A halála előtti napokban Rolandnak külön kérésére volt, hogy az édesanyja és az édesapja ne legyen ott az utolsó útján, és teljesíteni fogjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.